Main menu

Leidenhoven College is een huis voor heren dat bestaat sinds 1961. In Leidenhoven geloven we dat een goede studententijd niet alleen bestaat uit een succesvolle opleiding en veel gezelligheid, maar ook uit echte karaktergroei en academische ontwikkeling. Er worden regelmatig culturele, academische en levensbeschouwelijke activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en leesclubs. Daarnaast beschikt het huis over een studiezaal en een ruime zitkamer. Het huis heeft een katholieke achtergrond. De geloofsactiviteiten die georganiseerd worden in het huis zijn toevertrouwd aan het Opus Dei, een instelling van de Katholieke Kerk.

Leidenhoven biedt ook een aantal kamers aan studenten. Meer dan een kamer, wordt er een thuis aangeboden: de maaltijden zijn gezamenlijk, de inwoners ontmoeten elkaar regelmatig met een kop koffie of een biertje, ze doen regelmatig vrijwilligerswerk in de stad of gaan samen sporten. Er is een oprechte belangstelling voor elkaar die op een natuurlijke manier uitgroeit tot mooie vriendschappen. Van inwoners wordt verwacht dat ze hun studie serieus nemen, dat ze graag hun tijd waardevol willen benutten, dat ze een brede academische interesse hebben en dat ze bezitten over goede gewoontes zoals vriendelijkheid, oprechtheid, orde en een open houding. Voor veel inwoners is hun relatie met God belangrijk en we moedigen dat ook aan in het huis. Tegelijkertijd is het voor inwoners geen vereiste om christen te zijn en/of om aan de geloofsactiviteiten van het huis deel te nemen.

De beste manier om het huis te leren kennen en erachter te komen of het iets voor jou is, is door langs te komen voor activiteiten. Je kunt ook een dagje komen om rustig te studeren en mee te eten. Zo kun je de inwoners leren kennen en de sfeer van het huis proeven. Als je belangstelling hebt voor Leidenhoven, dan kun je contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dames die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met ons zusterhuis: Studentenhuis Aenstal.